uleiuri esențiale doterra
Timp liber,  Păreri și gânduri

5 uleiuri esențiale pentru o vacanță fără griji

Vacanța este mai mult decât o destinație, locuri minunate și peisaje de vis. Este o stare de spirit cu multă relaxare și zen. Dar, oricât ai intra în această stare, există lucruri sau situații care îți tulbură  liniștea, uneori. O arsură solară, o indigestie, o pișcătură de insectă, sau oboseala după o zi de hoinăreală. Toate acestea pot deveni istorie dacă pui în bagaj câteva uleiuri esențiale.

Aromaterapia este o tradiție cu rădăcini în lumea antică. Oamenii o foloseau pentru îngrijire personală, ceremonii religioase, terapie și chiar la prepararea alimentelor.

Oracolul din Delphi oferea răspunsurile numai după un îndelung ritual care implica plante aromate.

Vechii greci au preluat tradiția de la egipteni, care foloseau esența de ulei în rutina de înfrumusețare, la ceremoniile religioase și în ritualurile de înmormântare. În Roma antică, uleiurile pure erau folosite pentru masaj, parfum și băi aromate.

În zilele noastre, tradiția reînvie și vreau să-ți arăt câteva uleiuri Doterra extrem de utile în vacanță.

5 uleiuri esențiale pentru o vacanță fără griji

1. Ulei esențial de levănțică

Este un panaceu universal și poate fi folosit în aproape orice situație. Atenuează arsurile solare și este foarte eficient împotriva înțepăturilor de insecte. De asemenea, fucționează ca un repelent împotriva insectelor și le ține la distanță. După o zi de înot sau drumeție, mușchii se resimt, mai ales dacă nu sunt obișnuiți cu efort prelungit. Câteva picături sunt suficiente pentru relaxare și un somn odihnitor.

uleiuri esențiale doterra
colaj Canva

2. Ulei esențial de ghimbir

Eu sunt foarte bună prietenă cu ghimbirul sub toate formele. Este un antibiotic și antiviral natural. Cel mai mult îl folosesc pentru a combate răul de mișcare. De obicei, luam câteva rondele de ghimbir confiat înaite de zbor sau călătoria cu mașina. Din păcate, ronțăitul prin locuri publice a devenit periculos, mai ales când nu te poți spăla pe mâini imediat. Uleiul esențial de ghimbir este la fel de eficient și, în plus, atenuează problemele digestive și scade febra. La mine a avut efect și în cazul unor infecții urinare ușoare.

3. Peppermint – ulei esențial de mentă

Când micile burtici protestează sau migrenele își fac de cap, câteva picături de ulei de mentă restabilesc pacea. Îndepărtează stările de greață și desfundă năsucurile congestionate. Pune câteva picături în apă și vei avea în permanență o respirație proaspătă.

 

2 amestecuri de uleiuri esențiale pentru vacanță

Când fac bagajul, am un stres să nu cumva să depășesc limita de lichide. Uleiurile Doterra sunt ambalate în sticluțe mici, dar știi cum e, pic cu pic se adună. Din acest motiv mă orientez către produse cu întrebuințare multiplă cum sunt amestecurile de uleiuri esențiale.

breloc doterra

 1. TerraShield

Este un amestec de 8 uleiuri pure cu o aromă dulce-mentolată. Conține ulei de cocos fracționat, anason (sămânță), mentă (plantă integrală), ghimbir (rădăcină), chimen (sămânță), coriandru (sămânță), tarhon (plantă integrală) și fenicul (sămânță). După cum sugerează și numele, acționează ca un scut de protecție și este conceput pentru activități în aer liber. Ține la distanță toate insectele, nu doar țânțarii și este un bun adjuvant împotriva arsurilor solare.

2. doTERRA ZenGest

Este un amestec menit să soluționeze orice problemă legată de aparatul digestiv. Fie că e vorba de rău de mișcare, senzație de balonare ori „fluturi” de anxietate, câteva picături redau stomacului tău starea de zen atât de necesară în vacanță.

Cum folosești uleiurile Doterra

Uleiurile esențiale sunt atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Poți să iei cu tine un difuzor doterra ori să le folosești prin aplicări locale. Un masaj ușor pe frunte și tâmple ori pe brațe și tălpi sau câteva picături pe podeaua dușului îți redau starea de bine. De asemenea, pe unele poți să le pui în crema hidradantă sau în crema de noapte.

Ai grijă totuși să eviți zona ochilor și interiorul urechilor, dar și zonele de piele cu leziuni, crăpături sau plăgi.

Ca să afli care uleiuri esențiale sunt cele mai bune pentru tine, cum le cumperi și cum le amesteci, ia legătura cu un consultant Doterra care te va îndruma pas cu pas.

Tu ce uleiuri esențiale iei în vacanță?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă ți-a plăcut articolul, share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

Și nu uita,

18 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.