călătoria cu avionul
Păreri și gânduri,  Timp liber

Un an de blog Almona călătorește

Se apropie sfârșitul anului și, conform uzanțelor, ar trebui să fac o retrospectivă la un an de blog Almona călătorește. Ar trebui să fie despre ce am vrut și ce a ieșit, precum și despre cifre. Ei, bine, la cifre nu prea mă pricep, dar pentru un an plin de evenimente, mai mult sau mai puțin plăcute, pot să spun că anul 2018 n-a fost chiar rău pentru blogul meu.

Ce vrăji am făcut într-un an de blog Almona călătorește

Am trecut blogul pe domeniu propriu

Chiar la începutul anului, mai exact pe 4 Ianuarie, m-am mutat cu arme și bagaje pe domeniu propriu și hosting extern. De atunci, almonacalatoreste.wordpress.com a devenit almonacalatoreste.ro.

Am avut noroc să găsesc o firmă bună și nu foarte scumpă care s-a ocupat de toată partea tehnică și, în 2 ore am avut blogul funcțional. Tot ce nu s-a putut transfera au fost cele 2500 de vizualizări ale blogului vechi.

V-am povestit pe larg despre începuturile mele în blogosferă aici.

Partea cea mai urâtă a fost că a trebuit să mă apuc să fac SEO pe articolele deja publicate, lucru pe care nu l-am terminat nici acum. Despre cum se scrie un articol optimizat SEO am aflat mai târziu, după ce…

Am participat la Spring SuperBlog

Prima competiție de blogging în care m-am aruncat fără să știu prea multe și fără o matură chibzuință a fost ediția de primăvară SuperBlog. Cu siguranță, a fost una dintre cele mai bune decizii. Dacă aș fi stat să despic firul în 44, așa cum mi se întâmplă de multe ori, mi-aș pune și acum întrebări de genul: „mă pricep?”, „voi face față?”, „dar dacă mă fac de râs?”

SuperBlog 10 ani

A fost o competiție maraton în care am învățat mai mult și mai repede decât la orice webinar, curs online sau tipărit. Pentru că, teoria ca teoria, praftica ne omoară. În plus, am descoperit o comunitate minunată, cu oameni frumoși, pasionați și dedicați.

Care cu o vorbă bună, care cu un șut în fund, m-au ajutat să mă perfecționez și să-mi descopăr veleități pe care habar nu aveam că le am.

Dacă vreți să (re)vedeți parcursul meu în competiție, aruncați o privire aici.

Am petrecut un week-end la Mamaia

Dacă ieșirile de week-end nu sunt preferatele mele, un week-end la Mamaia se află la coada listei de dorințe. Dar, din cauza sau datorită, nu m-am hotărât încă, SuperBlog, am făcut-o și pe asta.

Constanta-City-Tour

În calitate de finalist Spring SuperBlog, situat pe un frumos loc 15, m-am alăturat participanților la Gala de premiere. A fost o ieșire frumoasă, plină de evenimente și bună dispoziție. Iar pentru mine, primul week-end la Mamaia ca turist.

Vacanță în Samos

Vara mi-a adus cea mai frumoasă vacanță în Grecia de până acum. Insula Samos, din arhipelagul insulelor est-egeene se afla pe lista mea de dorințe de foartă multă vreme.

plaje în Samos

M-am bucurat nespus că am reușit să îmi împlinesc un vis frumos și să descopăr o altă față a Greciei. Vacanța în insula Samos a fost prima din care nu m-am întors cu acel veșnic regret că dacă ar fi durat mai mult, tolba cu amintiri ar fi fost mai plină.

Am ratat o vacanță în Lesvos

Despre asta nu v-am povestit, încă. O voi face cât de curând într-un articol dedicat asigurărilor de călătorie. Sincer, nu am găsit energia să îl sciu până acum, iar șocul unei vacanțe ratate a fost extrem de puternic. Pe scurt, cu fix 4 zile înainte de începerea vacanței mult așteptate, mama s-a pricopsit cu o boală extrem de contagioasă. Pe lângă faptul că nu se putea deplasa, ar fi pus în pericol și ceilalți călători. Așa că, am rămas acasă.

Am petrecut trei zile la Sinaia

Dacă tot ratasem vacanța în Lesvos și mai aveam câteva zile de concediu, când mama s-a simțit mai bine, am valorificat niște vouchere de vacanță în Sinaia. Nu mai fusesem în Sinaia dinainte de ’89, iar zilele de toamnă călduță chiar m-au revigorat. Am vizitat Palatul Știrbey, Mănăstirea Sinaia, grădinile Castelului Peleș și Parcul Ghica.

Castelul Peleș Sinaia

Campania umanitară „Donează pentru Radu”

Colegul nostru, super blogger Radu Țuglea se confruntă de multă vreme cu un cancer orofaringian. Prețul pentru analize, radioterapie, tratamentul și intervențiile pentru refacerea țesuturilor, mucoaselor și danturii depășește cu mult pensia de boală pe care o primește.

Radu Țuglea la Gala SuperBlog 2018

Niște super bloggerițe inimoase au avut ideea să strângem banii necesari într-o campanie pe care au intitulat-o ”Donează pentru Radu”. Am fost 40 de bloggeri care am scris articole pentru oamenii de afaceri care au donat diverse sume de bani. Munca noastră a dat roade și ne pregătim pentru cea de-a doua parte a campaniei. Dacă ești om de afaceri sau știi pe cineva care vrea să-și promoveze afacerea pe blogurile noastre, ajută-ne cu un share la acest articol.

Am chiulit la SuperBlog 2018 și am fugit la Experience Bucharest

Nu știu dacă vi s-a întâmplat vreodată să aveți o perioadă mai relaxată, ca să nu-i spun moartă, apoi să se bulucească toate proiectele deodată. Cam așa mi s-a întâmplat mie la începutul toamnei. Aplicasem de ceva vreme pentru proiectul Experience Bucharest, dar confirmarea întârzia să apară.

Așa că, m-am înscis din nou la SuperBlog. După câteva probe, a venit confirmarea și invitația oficială la cel mai amplu proiect de promovare a Bucureștiului. A fost primul infotrip sponsorizat la care am participat și, încă o experiență din care am învățat multe.

Prima experiență de călător prin București împreună cu bloggeri internaționali.

N-am reușit să aflu cât câștigă un travel blogger, dar am simțit în carne proprie cât muncește un travel blogger.

Cu ocazia asta le răspund și celor care cred că toate călătoriile mele sunt sponsorizate. Și acelora care cred că e supercaliflagelistic să fii tot timpul pe drumuri, să faci fotografii, să guști aromele locale și să descoperi locuri pe care altfel le vezi doar în ghidurile turistice. Probabil, că este frumos să fii într-o vacanță continuă. Dar, într-o călătorie sponsorizată, un travel blogger nu este în vacanță. E la muncă.

Sunt zile în care parcurgi zeci de kilometri pe jos, asculți ore întregi de explicații și te așezi doar ca să mănânci sau ca să prinzi un unghi perfect pentru o fotografie. Începi ziua la 06.00 dimineața și o termini mult după miezul nopții. Poate apuci câteva ore de somn dacă nu cumva trebuie să rămâi treaz să surprinzi răsăritul și să-l imortalizezi.

Vedere de pe Arcul de Triumf surprinsă într-un city-break în București

Și, uneori, astfel de călătorii durează și câte două săptămâni. Am cunoscut un blogger din Cipru care a venit la București direct dintr-o călătorie în Coreea de Sud și apoi a plecat în Belgia.

Nu mă ridic la nivelul lor, dar îmi place. Și voi repeta experiența oride câte ori se va ivi ocazia.

Am apărut în revista Ioana

De Moș Niculae, am primit cel mai frumos cadou. Unul dintre articolele care îmi este foarte drag, Top 5 stațiuni pentru ski în Grecia, a fost publicat în revista Ioana. A fost o mare bucurie și, fără modestie, o mare realizare în primul an de blog Almona călătorește.

Gala SuperBlog în Poiana Brașov

Anul acesta am călătorit în țară mai mult decât în toți anii trecuți la un loc. Și unde se simte iarna cel mai frumos decât în Poiana Brașov? Chiar dacă nu am dus competiția până la sfârșit, am vrut să fiu alături de prietenii mei vechi, dar și de cei noi. Și mai ales, să-mi iau live înjurăturile sau pupicii de la boboaca pe care am convins-o să intre în competiție și care a făcut o figură foarte frumoasă. A câștigat câteva probe și s-a clasat pe locul 13.

2019 – alt an de blog Almona călătorește

În primul an de blog Almona călătorește am făcut o mulțime de greșeli. Îmi doresc ca în anul următor să nu le repet. E drept, pot să merg de două sau mai multe ori în aceeași destinație de vacanță. Dar să fac de mai multe ori aceeasi greșeală când sunt atâtea care așteaptă la rând, parcă e păcat.

Din acele greșeli am învățat. Am învățat că se construiește greu o comunitate în jurul blogului. Că prietenii, reali sau virtuali, sunt doar o mică parte din publicul meu. Vă mulțumesc tuturor celor care mă citiți și mă susțineți.

Am aflat că au și haterii rolul lor. Dacă la început m-am întristat, m-a consolat o bloggeriță cu state vechi. Mi-a spus că este un semn de sănătate a blogului care a ieșit din cercul de cunoștințe și a ajuns în cele mai ascunse grote ale internetului.

Ce îmi propun pentru 2019

Să continui ce am început și să fac blogul să crească. Vreau să public constant, nu chiar de trei ori pe săptămână ca în SuperBlog, dar mai des.

Să investesc mai mult și nu doar timp. Pentru că da, un blog costă și nu puțin. Costă domeniul și hostigul, costă produsele pe care le promovez și aparatura.

Vreau să îmbunătățesc calitatea fotografiilor, iar asta cere cam de mult o cameră foto și niște cursuri de fotografie.

Iar ca să pot susține aceste investiții (și) blogul trebuie să scoată niște bani. Cum? Prin afliliere. Sunt niște programe win-win în care toată lumea are de câștigat. De exemplu, dacă în mod obișnuit îți rezervi cazările prin booking, poți s-o faci din caseta de pe blog. La fiecare rezervare achitată (nu anulată), booking mă va recompensa cu un comision. Tu nu vei plăti absolut nimic în plus.

E ca și cum ți-ai cumpăra vacanța de la agenția ta din cartier și nu direct de la touroperator. Dacă vei rezerva însă direct din site-ul booking, comisionul va rămâne la ei.

La fel se va întâmpla și cu celelalte produse pe care le găsești descrise pe blog.

În materie de călătorii, pe lista de dorințe conduce detașat India, urmată de Indonezia și Iordania. Sper ca măcar una să se materializeze. Voi fi mult mai atentă cu zilele de concediu astfel ca la următoare ediție să completez proiectul Experience Bucharest cu Experience Romania. Și, cu siguranță o tură prin Grecia.

Tu ce îți dorești în 2019?

Răspunde-mi într-un comentariu la articol și dacă ți-a plăcut, dă-i share pe Facebook. Ne vedem și pe Instagram.

17 Comments

 • Mona

  La mulți ani, Almona călătorește!!! Frumos traseul tău și inspirațional. Mă bucur că am onoarea să te citesc și aștept cu nerăbdare 2019 să o fac în continuare!
  Te îmbrățișez și un An Nou plin de împliniri!

 • elvira

  Un articol bun Almona. Ai pus multe șepcuțe pe bastonașele mele verticale și pe care le regăsesc aici, la tine. Un blog înseană multă muncă, cheltuieli în timp și finanțe dar este copilul tău, văzut de alții și după interesele lor, ca urât sau frumos, deștept sau prost dar pe care tu ca „părinte” cauți să-l ridici cât mai sus. Asta îi dă valoare și dacă vrei sunt convinsă că poți să-l crești frumos. Cunosc etapele copilăriei unui blog, îmi sunt tare dragi . Sunt convinsă că dincolo de această primă etapă, restul nu vor mai fi atât de plăcute prin inocență dar vor avea maturitatea dată de valoarea muncii depuse de tine, de autori.
  Mulți ani frumoși blogului tău, mulți ani cu împliniri ție !

  • Almona Calatoreste

   Mulțumesc mult. Când am început blogul știam sau cel puțin credeam că știu să scriu. Acum sunt conștientă că mai am încă multe de învățat. Creștem împreună și ne susținem reciproc, ca într-o familie.
   Mult succes și mulți ani înainte și blogului tău!

 • Diana

  Nu stiu cine te-a pacalit si pe bani pentru acest site. E pur si simplu, platforma wordpress cu o tema gratis, fada. Daca vrei sa cresti, iti recomand un site profesionist ca grafica. Intr-o lume plina de bloguri de calatorie, fii sigura ca nu as mai reveni pe site-ul tau la felul cum arata. Iarta mustruluiala, dar cred ca meriti sa imbraci intr-un mod mult mai atragator, toata informatia.
  P.s. Devine enervant sa citesti pe tableta sau pe telefon, pe site, cu toate butoanele alea in stanga.

   • Diana

    Multumesc mult ca ai tinut cont de acele butoane! Iata ca am revenit si apreciez ca ai tinut cont! Un an nou cu cat mai multe calatorii imbracate cat mai sugestiv pe site!

    • Almona Calatoreste

     Eu îți mulțumesc că ai revenit. Butoanele alea mă călcau și pe mine pe nervi. Am tot vrut să le mut și s-au așezat cât de prost au putut.
     Așa că le-am scos de tot.

 • Tokarev_TT

  La mulţi ani,stimată doamnă ! Multă sănătate şi baftă ! Scrieţi,scrieţi,scrieţi,pentru că ceea ce faceţi este extraordinar.Mulţumesc + stimă şi respect.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.