În vacanță si(n)gură pe litoralul românesc
Până luna trecută, o vacanță sigură însemna o destinație fără conflicte majore, o documentare temeinică și o asigurare de călătorie cât mai cuprinzătoare. De când a apărut virusache ăsta cu coroniță, s-au dat toate peste cap. În momentul de față, vacanță sigură se traduce printr-o destinație în care să poți ajunge și să te întorci fără intervenția misiunilor diplomatice. Dacă le iau prin eliminare, litoralul românesc rămâne singura soluție viabilă.
Fac astăzi un exercițiu de imaginație și încerc să planific o vacanță si(n)gură pe litoralul românesc așa cum am făcut cu vacanțele în Grecia de până acum.
Cum organizezi o vacanță si(n)gură pe litoralul românesc
Ca să nu pierd timp prețios, caut direct pe site-ul litoralulromanesc.ro. L-am descoperit în edițiile trecute SuperBlog și am văzut că este cel mai bun site ca să organizezi o vacanță completă.
Ca de obicei, eu nu încep să caut cazare hotel până nu mă asigur că am cu ce să îmi timpul cel puțin o săptămână.
Știți că se spune că la noi la mare vacanța se derulează sub sloganul „Eat, beach,sleep and repet?” Ei bine, aflați că sunt atâtea excursii faine că pentru plajă și somn rămâne prea puțin timp.
Pasul 1: Excursii opționale pe litoralul românesc
Crucea Sudului
Într-una din zile, vreau să descopăr misterul Crucii Sudului și, de ce nu, chiar să devin unul dintre Cavalerii Crucii Sudului. Toți știm că Apostolul Andrei, Întâiul Chemat, este cel care care a creștinat teritoriile de la Pontul Euxin și peștera în care a locuit este un important loc de pelerinaj. Se pare însă că ucenicii săi au format un ordin secret care avea ca misiune să protejeze o relicvă sfântă.
Despre toate acestea povestesc părintele Ioan și călugării de la Mănăstirea și Peștera Sf. Andrei.
Nu sunt eu mare fan turism ecumenic, dar când vine vorba de legende și mistere, îmi vine s-o iau din loc fără să mai țin cont de recomandări și interdicții. Și, pe deasupra, excursia vine la pachet cu degustări de vinuri, bucate dobrogene, muzică, dansuri și lupte tătărăști.
Aventurile Casienilor
Pe locul unde cu milioane de ani în urmă se întindea Marea Thetys, se află astăzi Ținutul Casian și Cheile Dobrogei. Grotele și peșterile au servit atât ca adăposturi laice cât și mistice. De ele se leagă legenda balaurului dobrogean care scuipă foc. Balaurul dobrogean este cel mai mare șarpe neveninos din România, se mișcă încet și se hrănește cu rozătoare, păsări și ouăle acestora. Legenda spune că atunci când crește, intră sub pământ unde stă șapte ani. Iar când iese, are forma unui balaur și scuipă foc. Dacă eu n-am mai fost pe acolo de vreo 40 de ani, poate n-or fi murit cu toții și văd vreunul.
Pasul 2: Cazarea
Dacă am stabilit că sunt suficiente excursii, e timpul să mă preocup și unde dorm. Vreau o stațiune liniștită, fără balamuc. Pentru că am tot auzit că Venus e o stațiune pentru pensionari, am să caut cazare Venus. De ce? Păi voi nu știți că în România se iese la pensie și la 45 de ani? Să tot faci vacanța cu astfel de pensionari! Glumesc, bineînțeles.
Încă de când locuiam în Constanța, stațiunea Venus era preferata mea. Toate hotelurile au nume de fete, iar plaja este împărțită în trei golfuri. Este cam singurul loc de pe litoralul românesc unde nu prea vezi alge. Cu alte cuvinte, și din punctul ăsta de vedere va fi o vacanță sigură.
Am găsit un hotel de 4 stele, cu piscină și mic dejun inclus. Știu că vă mirați, căci sunt adepta cazărilor simple. Dar, am auzit eu că hotelurile de 4 stele de prin alte părți nu se ridică la nivelul celor de pe la noi. Și mai este un motiv, acela că are și camere single.
Cel mai mare inconvenient atunci când călătorești singură este că plătești o poală de bani în plus pentru că folosești un pat dintr-o cameră dublă.
Hotelul pe care am pus ochii este exact în centrul stațiunii și are plajă privată cu șezlonguri gratuite. Îmi place și piscina și chiar vreau să petrec câteva ore pe zi. Oare cum mi-ar sta răsturnată pe șezlog, cu un cocktail în brațe?
Pasul 3: Vânătoarea de oferte
În mod obișnuit, aș fi optat pentru o rezervare timpurie, să fiu sigură că obțin un preț bun. Dar cum actualele condiții numai normale nu sunt, mă orientez către alte oferte. Spun pas celor de 1 Mai și de Rusalii și aleg oferta „Zile gratuie de vacanță în Venus”. Perioadele de reduceri, 01.04 – 09.07. (inclusiv) și 27.08 – 30.09, se suprapun perfect cu concediul meu. Rămâne să văd dacă aleg să plătesc 6 și să stau 7 ori să plătesc 12 și să stau 14. Mai mult ca sigur voi alege a doua variantă că nu-mi ajunge vacanța pentru plătești 18 și stai 21. Deși tare mi-ar plăcea, că 21 zile ar fi ideal să profit de izvoarele termale din Venus și să scap de spondiloza cervicală.
Pasul 4: Rezervarea și plata
Procedurile de rezervare și plată sunt foarte simple pe portalul litoralulromânesc.ro. Selectezi hotelul, perioada, numărul de persoane și trimiți formularul. Dar ce-mi place mie cel mai mult este că poți plăti și cu tichete de vacanță. Dacă tot s-a hotărât onor Guvernul să ni le dea pe card, anul ăsta le iau merg într-o vacanță si(n)gură la Venus.
Ne vedem la mare!
Articol scris pentru SuperBlog
Sursa foto: litoralulromanesc.ro