Vaccinul anti Covid19
Păreri și gânduri

5 reacții adverse după vaccinul anti Covid19

Vaccinarea anti Covid19 a împărțit societatea în mai multe grupuri. Zilnic vedem pe rețelele de socializare oameni care pozează mândri în cabinete. Dar și oameni care se tem de posibilele reacții adverse după vaccinul anti Covid19, pe care nu știu cum să le gestioneze. Despre acestea din urmă vorbesc în articolul de astăzi.

5 reacții adverse după vaccinul anti Covid19

Înainte de a intra în subiect, fac mențiunea că mi-au fost administrate două doze de vaccin Pfizer, la interval de 21 de zile.

1. Dureri locale

Durerile locale sunt reacții adverse ușoare și comune oricărui vaccin. La vaccinul antigripal clasic, pe care îl fac anual, durerea se instalează relativ imediat și dispare în câteva ore. După amble doze din vaccinul anti Covid19, durerea s-a instalat noaptea și a persistat cam patru zile. În primele două zile, le-am tratat cu indiferență, apoi cu aspirină și paracetamol.

2. Dificultate în mișcarea brațului

Și după prima doză și după rapel, durerea locală a venit la pachet cu o jenă la mișcarea brațului. Nu puteam să ridic mâna sau cotul mai mult de jumătate și mă îmbrăcam mai greu. Nu era o durere insuportabilă, dar nici una pe care să nu o remarci. Nu m-a deranjat la scris sau la căratul unei sacoșe cu încărcătură medie. În schimb, am amânat scoaterea perdelelor și a draperiilor.

3. Dureri de cap

Rapelul a adus cu el câteva reacții adverse la vaccinul anti Covid19 mai neplăcute și de o intensitate mai mare. Primele au fost durerile de cap similare migrenelor. Circa jumătate de zi, mi-a fost imposibil să țin capul ridicat. În plus, orice mișcare a capului, sus-jos ori stânga-dreapta îmi dădea amețeli și stări de vomă.

4. Stare de epuizare și somnolență

Primele trei reacții n-au durat prea mult și le-am tratat eficient cu aspirină și paracetamol. În schimb, timp de aproape o săptămână după rapel am simțit efectiv cum mi se scurge vlaga și puterea de concentrare tinde spre zero. Din păcate, asta s-a simțit și la serviciu și mi-a afectat și participarea la competiția Spring SuperBlog.

Au fost dintre cele mai neplăcute reacții adverse, mai ales că sunt un om activ și am o agendă destul de plină. Din păcate, cafelele n-au avut niciun efect. Din fericire, am avut la dispoziție un week-end întreg în care să dorm pe săturate.

5. Dureri musculare

Cam toată lumea care a făcut vaccinul anti Covid19 s-a plâns de dureri musculare și articulare. În alte condiții, nu le-aș fi dat atenție deoarece, după 40 de ani, dacă te dai jos din pat și nu te doare mic, se cheamă că ești mort.

De data asta, a fost diferit. A doua zi după rapel, în timpul nopții, m-a trezit o împunsătură atroce în spate, la nivelul toracelui inferior.

Dacă ai avut vreodată un junghi intercostal, știi despre ce vorbesc. Doar că ăla trece relativ repede, cu un masaj ușor sau cu o baie fierbinte și nu durează prea mult.

Ăsta s-a încăpățânat să țină o zi și jumătate și să-și facă de cap rău de tot. În prima zi, junghiurile se succedau la fiecare minut, ca un diapazon care vibrează la lovire. De asemenea, inspirația profundă, mersul, mișcările firești ale corpului și chiar un sughiț erau alți factori declanșatori. Culmea, dacă tușeam, nu se întâmpla nimic.

Am scăpat de ele cu midocalm, movalis și Rumalaya, un unguent pe bază de mentă, ghimbir și boswellia.

Persoanelor peste 65 de ani, li se recomandă ca timp de 10 zile după rapel să evite deplasările neesențiale și să nu facă efort.

Cred că n-ar fi rău ca și ceilalți să poată beneficia de un concediu medical de câteva zile, măcar până depășesc efectele adverse ale vaccinului.

Tu ce reacții adverse după vaccinul anti Covid19 ai avut?

Spune-mi într-un comentariu, iar dacă articolul ți-a fost util, distribuie pe Facebook!

11 Comments

 • miricretan

  Daaa, mi-e foarte util articolul. Mulțumesc! Sunt programata și eu, în curând, la vaccin și mi e bine sa știu cum au trecut alții prin asta, mai ales persoanele pe care le cunosc, sau nu în persoana, dar pe care le respect și îmi inspira încredere. Mulțumesc, Almona!

  • Almona Calatoreste

   Cu drag. Am văzut că nimeni nu vorbește deschis despre ele. Ori se exagerează cu reacțiile adverse foarte rare, ori se bagatelizează cele frecvente.
   Sincer, mă așteptam și la un puseu de febră, dar n-a fost.

  • Almona Calatoreste

   Mie nu. Am și nimerit două zile cu temperaturi de 18 grade afară. Fiecare organism reacționează altfel.

 • copperattitude

  Până la urmă sunt reacții adverse specifice unui vaccin antigripal. La rapel am simtit si eu o mai mare durere locala dar și o senzatie de oboseala, abia ma taram. Dureri de cap nu am avut, doar o ușoara slabiciune la nivelul musculaturii picioarelor. Astea au fost doar o singura zi, astazi sunt deja mult mai bine. Rapeiul vine dupa ce organismul a intrat in alerta si a inceput sa isi regleze mecanismele de aparare. Asa ca bombardarea sa ulterioara a dus la o slabiciune, care poata sa difere de la un organism la altul. Unii dintre noi nu simt nimic, altii au reactii adverse moderate iar unii prieteni, chiar mai tineri ca mine, s-au plans de faptul ca nu s-au putut ridica din pat. Sanatate multa!

 • Dana

  Nu m-am si nici nu intenționez să mă vaccinez. Destul de supărătoare reacțiile adverse. Sper să fii bine curând! ❤️

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.

%d blogeri au apreciat: