Timp liber

Un deliciu ușor și rapid: hamsie marinată a la Volos

Pentru că este vremea conservelor și peștele este un aliment indispensabil, vă propun o gustare delicioasă, ieftină și foarte ușor de preparat. În ultima vacanță în Grecia la barul hotelului în care am fost cazată, Zefiros Coffe-Bar Pelion, am gustat hamsie marinata a la Volos, preparată în casă de gazdele noastre. Deși nu eram mare fan, mi-a plăcut atât de mult încât am cerut rețeta și am preparat-o până acum de câteva ori. Ingredientele nu sunt multe și nici greu de procurat așa că să trecem la treabă!

  • hamsie (șprot)
  • sare grunjoasă
  • oțet de mere
  • ulei de floarea soarelui
  • mirodenii

Mod de preparare

Peștele se curăță de capete, intestine, se scoate coloana vertebrală, se spală și se scurge bine. Într-un castron mai mare, se așează straturi de pește și sare, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider 24 de ore. După ce au trecut cele 24 de ore, peștele se spală și se scurge bine, apoi, în același vas se așează fileurile și se acoperă cu oțet. Acoperim vasul cu folie alimentară și îl lăsăm la frigider alte 24 de ore. La finalul timpului, spălăm iarăși peștele și-l scurgem apoi îl așezăm în borcane cu mirodenii (foi de dafin, piper, coriandru) și îl acoperim cu ulei. Borcanele se țin în frigider și în două-trei zile gustarea e gata.

Tips

Folosiți oțet de mere și peștele nu va fi foarte acru. Puneți ce mirodenii în funcție de gustul și fantezia voastră. Nu folosiți ulei de măsline căci la rece se solidifică.

Poftă bună! 

12 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.