tag de crăciun lista până la crăciun
Păreri și gânduri

24 de lucruri pe lista până la Crăciun. Tag de Crăciun

Zilele acestea, am primit provocarea Tag de Crăciun de la prietena mea, Angela, autoarea blogului Angela călătorește. Provocarea spune astfel: stabilește-ți 24 de lucruri pe lista până la Crăciun! De ce 24? Provocarea a fost lansată în blogosferă, pe 1 Decembrie și ar fi un lucru pe zi, până în seara de Ajun.

Tag de Crăciun. 24 de lucruri pe lista până la Crăciun

 1. Cadoul surpriză pentru mama. Este primul pe listă mai ales că nu va fi ceva ceva ce se găsește în comerț. E ceva de lucru și am început din timp.
 2. Să fac ordine în fotografii. Când aveam cameră cu film foto, în cel mult două săptămâni, fotografiile erau aranjate frumos în album. Tehnologia m-a făcut dezordonată. Am o mulțime de fotografii împrăștiate peste tot.
 3. Să termin cărțile pe care le-am început. Nu știu cum ești tu, dar eu am pe noptieră și câte patru cărți. Au mai rămas două: Xanax, de Liviu Iancu și o carte în limba greacă.
 4. Să termin articolele despre ultimul city-break în Atena. Când m-am întors, am scris repede despre ce poți vedea gratis în Atena. Poate vrei să mergi de sărbători și-ți prinde bine.
 5. Să zâmbesc în fiecare zi. Vreau să găsesc în fiecare zi ceva care să-mi pună un zâmbet pe față.
 6. Să nu mă enervez DELOC. Cred că e cea mai mare provocare. Să nu mă enervez în trafic, la birou, la supermarket, nicăieri. Nici măcar online.
 7. Să încerc o rețetă nouă de prăjitură. Știu, Crăciunul este despre cozonaci, cornulețe cu gem și/sau cu nucă. Dar nu strică ceva nou.
 8. Să fac toate cumpărăturile în cel mult 2 zile. Nu-mi place să las totul pe ultima zi și urăsc să merg la cumpărături când toată lumea se calcă pe picioare.
 9. Să cumpăr din timp cadourile pentru rude și prieteni.
 10. Să împachetez cadourile.
 11. Să expediez la timp cadourile pe care nu le pot oferi personal.
 12. Să ascult în fiecare zi alt colind de Crăciun. În mediul urban, tradiția colindelor s-a transformat într-o rutină jalnică sub imperiul lui „ne dați ori nu ne dați”. Și nu de ieri de azi. Din totdeauna. Mi-am făcut un playlist cu cele mai frumoase colinde de Crăciun și le voi asculta câte unul, în fiecare zi.
 13. Să (re)văd filmul „Cum a furat Grinch Crăciunul”.
 14. Să nu mănânc toate bomboanele de pom. Am o slăbiciune pentru bomboanele cu umplutură de jeleu care se agață în pom. De multe ori m-a prins Crăciunul fără aceste minunății. Doar pentru că am cumpărat prea puține, nu din alte motive.
 15. Să-mi cumpăr un pulover cu reni.
 16. Să-mi păstrez greutatea. La cât de atentă sunt cu lucrurile mele, nu se (mai) pune problema să pierd kilograme.
 17. Să particip la Gala SuperBlog.
 18. Să schimb bateria de la mașină. Mai rău decât pana prostului e să-ți nu-ți pornească mașina dimineață și să n-ai de la cine cere o țâră de curent.
 19. Să fac pomul de Crăciun din cărți.
 20. Să rezist tentației de mai cumpăra decorațiuni.
 21. Să dorm, măcar o dată, 8 ore consecutiv.
 22. Să mă hotărăsc asupra destinației de vacanță din vara 2020. Altă dată, la vremea asta știam exact unde și de ce merg.  
 23. Să rezerv biletele de avion.
 24. Să nu omit nimic de pe lista până la Crăciun.

Acestea fiind spuse, provocarea Tag de Crăciun merge la Georgiana Mihuț alias borntotravel și la Diana Elena Neață, alias De-ale Dianei.

Sărbători fericite!

10 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.