tăietură laser pe material textil
SuperBlog,  Timp liber

Rochia de bal și salvatorul Bodor

Visase la rochia de bal pentru ziua absolvirii încă de când pășise pragul liceului. O croise în gând de nenumărate ori. O probase și se admirase la nesfârșit. Se simțea ca o prințesă și vedea toate privile ațintite asuprea ei. Pășea sigură, cu spatele drept, iar pantofii cu toc întregeau ținuta ei maiestuoasă. Când a primit-o, împachetată într-o cutie cu fundă albastră, din același material cu rochia a fost cea mai fericită. Dar, un mic accident, i-a ruinat rochia de bal și toate visele într-o clipă. În încercarea de îndrepta o cută pe care doar ea o văzuse, fierul de călcat prea încins a distrus partea de jos. Doar o zi o despărțea de marele eveniment, iar o rochie nouă nici nu intra în discuție. Să o modifice pe acesta nu-i surâdea deloc. Ar fi purtat în ultima ei seară de liceeană o rochie midi banală. Dar…

Rochia de bal și salvatorul Bodor

Acum este momentul să intre în acțiune echipa șoc. La ce folosesc prietenii dacă nu te ajută atunci când ai nevoie? Vom salva rochia de bal și prințesa noatră se va întoarce acasă „Regina Balului”.  Prima pe care am convocat-o este croitoreasa. Fără ea, ne agităm degeaba. E o tipă super ok și are niște idei fantastice. Ba chiar fantasmagorice, pentru cei lipsiți de imaginație. A desenat repede un model care să transforme partea de jos a rochiei într-o operă artă. Eșantionul ar trebui să arate așa:

tăietură laser pe material textil
Sursa foto: welovecouture.com

Aveam mari dubii că într-o zi am fi reușit să decupăm cu forfecuța și să surfilăm dantelăria. Ne trebuia o soluție rapidă și sigură. Singurul care ne putea scoate din impas era gravatorul laser BCL-0503MU pe care tocmai l-a achiziționat vecinul nostru bijutier, de la Colop Romania.

De când l-a cumpărat, afacerea lui prosperă în fiecare zi. Acum nu mai gravează doar verighete. Face tot felul minunății personalizate, de la brelocuri la cărți vizită. Deja are o mulțime de comenzi pentru plachete și gravură pe piele. Toate miresele din cartier l-au solicitat pentru invitațiile de nuntă, iar modele au fost deosebite: imagini 3D cu peisaje exotice, dantelă, forme care mai de care mai ingenioase. Toate bibliotecile au acum cărți cu coperte noi, din piele, pe care a gravat nu doar titlul operei și autorul, ci și scene din cartea respectivă.

 

 Gravator-laser-bcl-0503mu-
Sursa foto: Bodorlaser.ro

Mai avem nevoie de o persoană care să transpună desenul pe calculator. Așa că îl mobilizăm pe vecinul de la 3 care se pricepe la grafică. Avem totul pregătit și nu ne mai rămâne decât să-l rugăm pe posesorul gravatorului  laser Bodor să ne ajute să obținem rochia perfectă. Însă…

O nenorocire nu vine niciodată singură

Plecăm plini de speranță și entuziasm către „salvatorul” nostru și al rochiei, dar, șoc și groază! Bijutierul nostru a plecat din localitate pentru o săptămână. Scopul scuză miijloacele, iar al nostru este cât se poate de nobil.  „Împrumutăm” atelierul în care se află gravatorul laser și ne descurcăm singuri.  Mașinuța pare o mică bijuterie care stă cuminte pe un birou. Însă pe dinăuntru e o fiară care poate să perforeze grosimi de până la 30 mm.

Tăietura laser pe rochia de bal
Sursa foto: welovecouture.com

Trebuie să ne mișcăm repede să nu ne descopere cineva că am pătruns prin efracție. Pun în funcțiune mașinăria și prima mostră iese brici. Trag aer în piept și las bucata de mătase sub fasciculul luminos.

Și cum două nenorociri nu vin niciodată singure,

furnizorul de energie electrică ne cadorisește o pană de curent feerică în tot cartierul. În momentul acela am crezut cu toții că din rochia de bal vom alege doar o sită de mătase.  Nici vorbă de așa ceva, căci gravatorul laser  continuă prelucrarea chiar și după o avarie de curent electric.

Nu vă spun prin ce emoții am trecut, dar când am văzut ce poate micul Bodor, ne-a mai venit o idee.  Dacă tot a rămas material, îi punem și două buzunare perforate, șic.

Că dacă-i bal, bal să fie!

Pe mine Bodor m-a ajutat să salvez rochia de bal a prietenei noastre. Pe tine cum crezi că te-ar putea ajuta?

Articol scris pentru SuperBlog 2018 – Proba 8

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.