cum să construiești o casă
Păreri și gânduri,  SuperBlog

Cum să construiești o casă fără să faci o criză de nervi

De când mă știu am locuit la bloc. Fac parte din generația de asfalt și beton armat. În copilărie, mă uitam cruciș la colegii care se întorceau din vacanța mare petrecută la țară, la bunici, în curte, pe luncă, prin căpițele de fân sau la gârlă. Eu mergeam la bunici cu autobuzul, câteva stații, apoi până în casă luam liftul. Tot la bloc. La curte mai stătea străbunica, dar la ea mergeam din când în când, în vizite scurte. Și uite așa, am ajuns eu la concluzia că habar n-am să locuiesc la curte. 

Lasă, că nici alții n-au habar  să locuiască la bloc. Ce-ți sunt vecinii, frați sau prieteni? Frați, că prietenii ți-i alegi! Ei bine, eu m-am cam săturat de „frații” ăștia și cred că a cam venit vremea să meargă fiecare la casa lui. Și cum ei n-au de gând s-o ia din loc prea curând, am să fac eu primul pas. Am rezolvat deja cu proiectul și cu autorizațiile, am primit și necesarul de materiale, așa că ar fi cazul să trec la treabă. Mi-a fost recomandată o echipă de constructori și sper să fie buni, deși prea mulți meseriași destoinici nu mai sunt. Uneori am impresia că cei mai buni ori au murit, ori au emigrat, ori încă nu s-au născut. Nu pot să uit ultima renovare a apartamentului când puteam să jur că nu scap fără depresie. După ce am făcut înconjurul Pământului pe la Ecuator alergând după materialele pe care le-au cerut, tot n-au fost suficiente. Și cică proiectanții nu iau în calcul pierderile. Păi lista de materiale o făcuseră ei, nu proiectanții și tot mi-au calculat mai puține colțuri pentru parchet. Nici nu vreau să îmi mai aduc aminte, dar din greșeli înveți. De parcă te învață cineva cum să construiești o casă.

Cum să construiești o casă repede și cu bani puțini

Vorba vine cu bani puțini, dar măcar să nu constat la final că, la aceiași bani, puteam cumpăra un hotel într-o insulă în Grecia. Prețul rezonabil nu e, însă, totul. Chiar vreau să fie gata casa înainte să-mi expire buletinul. În timpul scurs de la ultima renovare, am intrat și eu în rândul lumii cu laptop și acces nelimitat la internet, așa că îl voi întreba pe Google unde găsesc cele mai bune materiale pentru structură și fundație.  Cine spune că pe internet doar se pierde vremea? Într-o secundă mi-a dat Google 125.000 de rezultate și primul chiar este peste gustul meu: Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

cum să construiești o casă

Casa de comenzi? Interesant! Pe vremuri de la Casa de Comenzi cumpăram, în general, alimente. Mai ales în vremurile de tristă amintire când pe rafturile magazinelor de profil găseam „la liber” doar chipsuri de crevete și conserve. Puneai mâna pe telefon, dictai operatoarei lista de cumpărături, venea Dacia Papuc inscripționată și îți lăsa produsele la ușă. Chiar sunt curioasă cum funcționează casa de comenzi pentru materiale de construcții, acoperișuri, izolații sau instalații termice. 

cum să construiești o casă

Cum să construiești o casă și să ții costurile sub control

O simplă accesare a site-ului și am aflat mai multe decât dacă aș fi făcut o excursie prin zeci de depozite și magazine mici. Comand on line sau prin telefon tot ce am nevoie, iar ei îmi livrează în termen de 24 de ore, până la 30 de zile. Personal mi se pare un lucru foarte bun pentru că sunt sigură că voi avea toate materialele necesare pe măsură ce lucrările avansează. În felul acesta nu risc să vină cada înaintea fierului-beton și nici cărămizile după vopseaua lavabilă. Ce mi se pare extraordinar la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro, este conceptul care reduce la maxim numărul intermediarilor de la producător/importator până la beneficiar.

cum să construiești o casă

Știți vorba aia românească:„Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții?”. Cam așa stă treaba și cu intermediarii care, cu cât sunt mai mulți, cu atâta se umflă și prețul. Și dacă un litru de lapte pleacă de la producător cu 0,5 lei și ajunge în hipermarket cu 5 lei, cam așa se întâmplă cu toate produsele, inclusiv cu materialele de construcție. Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro este singurul intermediar și se elimină astfel costurile de depozitare și transport.  Mai mult decât atât, clienții beneficiază și de consultanță personalizată din partea echipei  astfel încât să facă cele mai bune alegeri. Ceea ce pentru mine, este mai mult decât perfect.

Voi cum faceți să țineți costurile sub control la construcția casei?

Articolul a fost scris pentru cea de a cincea probă din cadrul competiției Spring SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.