campanie Farmec 2020
SuperBlog

Grija pentru frumos și sănătate are farmec

Mai în glumă, mai în serios, fiecare dintre noi a spus, măcar o dată, „Opriți Planeta! Vreau să cobor.” Și ea n-a ascultat. De mai bine de o lună, Planeta s-a oprit. Muncită, chinuită, agresată, a luat o pauză. Zilnic, avem grijă de noi și de cei din jur așa cum ne pricepem. Ai grijă să nu răcești, ai grijă să nu te lovești, ai grijă de pielea și de părul tău. Îți sună cunoscut? Mai ții minte de câte ori i-ai spus asta copilului, soției, soțului sau părinților tăi? Dar de câte ori ai avut grijă să nu rănești sau să nu îmbolnăvești aerul pe care îl respiri ori pământul care te hrănește? Ai simțit vreodată că este misiunea ta să ai grijă de tot ceea te înconjoară? grija pentru frumos și sănătate are un farmec aparte?

Astăzi, mai mult ca oricând, urmare unei tragedii ce este încă departe de momentul final, ne dăm seama că grija pentru frumos și sănătate se traduce prin respectul față de mediu și implicarea în societate.

Grija pentru frumos și sănătate are farmec

De curând, cineva m-a întrebat ce îmi lipsește cel mai mult în această perioadă. Având în vedere că munca mea implică prezența fizică zi de zi, eu nu prea stau acasă. Pe de altă parte, sunt o fire introvertită și nu resimt violent măsurile de distanțare fizică. Nu-mi lipsește nici aglomerația din trafic, nici gălăgia, nici mizeria de pe străzi.

Mai mult, observ că orașul este mult mai curat. Nu mai calc pe chiștoace de țigări și nici nu mă mai întâmpină vecinii în fața blocului cu covor din coji de semințe. Ca prin minune, nici gunoiul aruncat de-a valma nu se mai revarsă din tomberoane. Pe lângă măsurile de igienă personală, observ că oamenii au început să colecteze selectiv deșeurile. Este posibil, încet-încet, să-și dea seama că respectul față de mediu este componentă a respectului față de sine.

campanie Farmec 2020
Colaj Pixabay & Canva

În fiecare zi, grija față tine a devenit rutină. Te hrănești sănătos sau măcar încerci. Îți protejezi pielea de poluare și ai grijă ca tenul și mâinile tale să fie hidratate și hrănite. La fel fac și eu. Îți povesteam și în alte articole despre rutina mea de îngrijire cu produse Farmec. Pur și simpu am devenit dependentă de filolele cu acid hyaluronic. De când le folosesc, atât tenul cât și mâinile mele sunt mult mai fericite. Acum, când masca și mânușile de unică folosință au intrat în garderoba obligatorie, pielea se usucă și se irită mai mult ca de obicei. Combinația de fiole cu acid hyaluronic Hyaluron C și cremă intens hidradantă fac minuni.

Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine

Nu același lucru pot să-l spun despre ambalajele care, inevitabil, ajung în coșul de gunoi. E drept, în cel cu deșeuri reciclabile, dar am mari dubii că ele sunt sortate și nu ajung din nou să otrăvească mediul înconjurător.

De curând, Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a lansat campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”. Prin acest demers, se încearcă responsabilizarea socială pentru reciclarea ambalajelor produselor din portofoliul Farmec: hârtie, plastic, sticlă, metal și aluminiu.

Este un proiect pilot care se desfășoară deocamdată în patru magazine Farmec din municipiul Cluj-Napoca: Gerovital din Platinia Shopping Center, Gerovital din Iulius Mall, Farmec de pe str. București și Farmec de pe str. Napoca.

Sursa foto: Farmec.ro

În aceste magazine, clienții pot aduce ambalajele de carton ale cremelor și fiolelor, cele din plastic de la șampoane, geluri de duș sau de la produsele de curățare Nufăr și Triumf. De asemenea, tot în cutiile de colectare își găsesc locul și borcănelele de sticlă și dozele de aluminiu de la deodorantele spray.

Probabil te întrebi de ce să le duci în magazinele Farmec și nu în pubela cu deșeuri reciclabile. Pentru că, la patru ambalaje din portofoliul Farmec reciclate, vei primi un produs cadou pe baza unui cartonaș care va fi ștampilat la fiecare ambalaj adus în magazin.

Îmi doresc din tot sufletul ca această campanie să fie un succes și să se extindă în toată țara. Și, aș mai vrea, ca fiecare client Farmec să poată aduce, în locuri special amenajate, resturile de produse expirate. Colectarea selectivă este doar primul pas. Dar Planeta va respira ușurată când resturile de creme, vopsea de păr și produse de curățenie nu vor mai ajunge în sistemul de canalizare. Atunci când vor fi colectate și distruse cu respect față de mediul înconjurător.

Tu ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine?

Articol scris pentru SuperBlog

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.